Gezonde Eetgewoontes

Afvallen zonder dieet en pillen?
Je wilt misschien ook een paar kilo’s afvallen maar daar niet al te veel moeite voor doen. Geen zin meer in een streng dieet, afslankpillen of andere vage afslank methodes? Dan zit je hier goed want diëten werken niet!!!
Je zult nu misschien afvragen,”wat werkt dan wel als ik wil afvallen?”Dat ga je zo ontdekken.

3 redenen waarom diëten vaak NIET werken tijdens het afvallen

1:Diëten werken vaak niet omdat als je begint met afvallen en je volgt een dieet dan begint het meestal over wat je wel en niet mag eten. Vervolgens krijg je aantal recepten of je moet je houden aan een bepaald voedingsschema. Na een aantal weken steeds het zelfde recept te hebben gegeten krijg je er al gauw genoeg van en verlang je weer naar “normaal” eten. Het voelt als een soort opluchting en je gaat weer normaal eten met als gevolg dat de kilo’s die je kwijt bent geraakt tijdens het afvallen weer gauw terugkomen. Het bekende “jojo-effect” misschien wel heel herkenbaar voor velen van ons. Als je aan het afvallen bent en je moet bezig houden wat je niet mag eten veroorzaakt dit vaak een strijd en dat is niet wat we willen. Afvallen moet natuurlijk gaan en mag eigenlijk geen stress opleveren.

2:Je focussen op je streefgewicht tijdens het afvallen is vaak meestal een veel gemaakte dieet fout. Je streefgewicht bereiken is namelijk een gevolg van een goede gezondheid en een natuurlijke balans in je hormoonhuishouding. Je hormonen bepalen namelijk waar en hoeveel vet je opslaat. Dus even voor de duidelijkheid het is altijd een disbalans in je hormoonhuishouding wat leidt tot toename van het gewicht. Daarnaast zorgen hormonen ervoor dat je vet verbrandt. Dus wat belangrijk is dat je hormoonhuishouding weer in balans moet komen en dat doe je door gezonde gewoontes te ontwikkelen.

Dus even samengevat; als streefgewicht je doel is, sla je eigenlijk de weg er naar toe over en zul je nooit je doel bereiken. Maar als een balans in je hormoonhuishouding je doel is dan zul als gevolg hiervan een slank lichaam hebben.

3:De derde reden waarom je tijdens het afvallen de kilo’s er maar niet af kan krijgen is je trek in zoet. Voeding bepaalt namelijk de trek in zoetigheid en het mooie hiervan is dat je vaak in huis of in de supermarkt simpele voedingsmiddelen heb liggen die je trek in zoetigheid laten verdwijnen. Hierdoor wordt het afvallen nog makkelijker en zelfs plezierig.
Nieuwsgierig geworden en wil je weten hoe je wel kunt snel afvallen zonder dieet?